Nyílt napot tartott az önkormányzat

2024.01.11. 18:06

A sukorói gyerekek második otthona lesz az új intézmény (fotógalériával)

Igényes anyagok, kellemes színek és tágas belső terek várják jövő hét keddtől az új sukorói óvoda és mini bölcsőde gyermekeit. Csütörtökön nyílt napot tartott az önkormányzat, amelyre várták az érdeklődőket. Mi is azok voltunk.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Velencei-tóra néznek az új sukorói óvoda és bölcsőde csoportszobáinak ablakai, amelyeken gondosan válogatott anyagokból varrt függönyök teszik otthonossá a teret. Puha, világos szőnyegek, színes bútorelemek és természetesen rengeteg játék kapott még helyet a vadonatúj épületben, amely jövő héten kedden már várja is a csöppségeket.

 A sukorói önkormányzat január 11-ére és 12-ére nyílt napot hirdetett a helyiek számára, hogy megnézhessék a település legújabb büszkeségét. A bejárásra eljött Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő is.

- Sukoró történetének legnagyobb beruházása ez – fogalmazott a feol.hu kérdésére Molnár Krisztián. - Két huszonöt fős óvodai csoportszobát és három nyolc fős bölcsődei csoportszobát adhat át jövő héten az önkormányzat a gyerekeknek – tette hozzá, ahogy azt is: olyan nagy volt az igény a bölcsődére, óvodára, hogy nem lesz gond megtölteni az intézményt új jövevényekkel. Sukorón ugyanis – mutatott rá - a kisgyerekes családok vonatkozásában robbanásszerű növekedés történt, ahogy az egész Velencei-tó környékén.  – E projekt befejezésével elmondhatjuk: minden sukorói jelentkezőt fel tud venni az intézmény.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A beruházás a Településfejlesztési Operatív Program keretében 399 millió forintos támogatást kapott – ez volt a projekt kezdő összege, emlékeztetett az elnök. - Erre kértünk többletforrást. Nemzeti forrásként érkezett közel 200 millió forint, továbbá a falu is hozzá tett 81 millió forintot – így tehát 796 millió forintból valósulhatott meg a teljes fejlesztés – vont mérleget Molnár Krisztián.

Az épület tetőtere vár még beépítésre, az ugyanis nem volt a mostani beruházás része. A következő nagy cél Sukorón a nyolcosztályos iskola – tudtuk meg - , a mostani gyermeklétszám adatai ugyanis azt mutatják, ez lesz a következő reális igény a településen.

Törzsökné Vidovits Tímea, az óvoda igazgatója vezetett végig az épületen: a hófehér falakat Kiss Kornél, sukorói lakos tündéri alkotásai díszítik, a játékok, felszerelések, bútorok pedig igazán családias hangulatot hoznak az igényes miliőbe. Jó lesz itt lenni gyereknek és nevelőnek egyaránt – vélekedik az igazgatónő, aki bevallja: remek volt a belső terek kialakításában részt venni.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

- Teljesen új világ nyílik meg itt a gyerekek előtt! Igazán gyermekközpontú intézményt tudtunk tehát most megvalósítani, ahol mindenki szívesen tölti majd az idejét – fogalmazott az intézményvezető. Mészárosné Hegyi Gyöngyi, Sukoró polgármestere is büszke. Mint a feol.hu kérdésére elmondta, öröm, hogy az új évet ilyen csodával indíthatják.

- Azt remélem, ezzel az intézménnyel a gyerekeknek második otthont tudtunk teremteni. Ami nekem nagyon fontos, hogy ez olyan épület, közösségi tér lesz, ahol a jövőt építjük. Itt a bölcsődés és óvodás korú gyermekeknek olyan alapokat szeretnénk adni, ahonnan jó lesz elindulniuk az életben – fogalmazott a település vezetője, kiemelve: a gondozói gárda is készen áll az indulásra, amely január 16-án el is érkezik. Ekkor ugyanis már itt várják a sukorói gyerekeket a nevelők.

A fotó bal alsó ikonjára kattintva további képek érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában