Hétvezér est

2024.01.08. 13:59

A Hungarikum együttes új évi koncertje Fehérváron

A Fejér Szövetség 622., egyben az új esztendő első Hétvezér estjén Mudris Anett és Kremnitzky Géza ad új évi Hungarikum-koncertet január 9-én, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

A szövetség Mudris Anett és Kremnitzky Géza dalestjével nyitja az új esztendőt

Fotó: Az együttes

– „Hadd legyünk mink is tiszták, hősök, szentek…” (Egyházi zene – Isten, hazánkért térdelünk elődbe). Fejérek Fejérben! – mondta el lapunknak Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke. – Fél év híján immár másfél évtizedes hagyományunkat tartva újra „hungarikummal” szolgálunk az új év nyitó Hétvezér estjén. Hagyományszerető, hagyománytisztelő, hagyományteremtő és egyben hagyományőrző szövetség lévén a Hungarikum együttes új évi koncertjével, Mudris Anett (ének, furulyák) és Kremnitzky Géza (pengetős hangszerek, vokál) dalestjével várjuk vissza szövetségeseinket, pártolóinkat és minden kedves vendégünket.

A Hungarikum együttes ars poeticája: „A dalt előadni szeretnénk, nem felhasználni!” Mudris Anett és Kremnitzky Géza tizenhárom éve alapította az együttest, koncertjeiken népdalfeldolgozások, egyházi énekek kapnak főszerepet, de saját szerzeményeket is hallhatunk tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában