Többéves hagyomány

2023.12.02. 15:30

Világító betlehem Ráckeresztúron

Többéves hagyomány, hogy az adventi időszak előtt a főtéren földíszitik a község karácsonyfáját, és megépül a világító betlehem is.

Gajdó Ágnes

Fotó: A szervezők

A tavalyi évhez hasonlóan ismét elkészült a település főterén a világító betlehem, és a község lakói közösen földíszítették a szép, tobozokkal teli ezüstfenyőt. November utolsó szombatján kicsik és nagyok gyűltek össze a Hősök terén, hogy részesei legyenek a karácsonyi készülődésnek. A Pátkai Péter és felesége, Vali által kezdeményezett akcióban tevékenyen részt vettek a Zöld Erdő Vadásztársaság tagjai, az önkormányzat részéről Szentes-Mabda Katalin Dóra polgármester és a képviselő-testület valamennyi tagja, a Rácmenza, valamint számos falubeli magánszemély, akik különleges díszeket, színes gömböket, füzéreket hoztak. Az egészen kicsi gyerekektől kezdve az idősekig sokan felkerekedtek, hogy szebbé tegyék a község központjában elhelyezett fenyőfát. 

Fotó: A szervezők

A betlehem figuráit Csizmarikné Katona Éva és Csizmarik Nóra festette újra, és a kompozíció a harmónia jegyében három új szereplővel egészült ki. A világítás szereléséről Szabó Dávid és Bakos Krisztián gondoskodott. A szervezők igazán meleg szívvel vártak mindenkit, ráadásul jutott forró tea, zsíros kenyér, pogácsa, sütemény és persze karácsonyi zene is a mosolygósan jó hangulatú, ünnepváró délelőttön részt vevőknek.

Fotó: A szervezők

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában