Feol podcast

2023.12.20. 20:00

Ukrajnától Libériáig, óvóhelytől a nyomornegyedig a FEOL Podcastjában

Tihanyi Tamás

Steiner József a háború kitörése óta tízszer járt Ukrajnában, hogy segítse az ottani keresztény gyülekezetek megmaradását

Fotó: Steiner József

Néhány napja még súlyos maláriával küzdött Steiner József, a keresztyén missziológia professzora, de gyógyulása után örömmel állt a FEOL Podcastjának rendelkezésére és válaszolt kérdéseinkre. Nem csak itthon tanít, tevékenysége nemzetközi szolgálattal egészül ki: a világ számos pontján képez bibliai alapon vezetőket, lelkészeket, humanitárius szakembereket. Az elmúlt években a saját bőrén tapasztalta meg a keresztényüldözés számos formáját Ázsiától Afrikáig, és igen, még az Egyesült Államokban is! Az egyik szovjet utódállamban letartóztatták, de ez sem tántorította el attól, hogy a tanítás mellett veszélyes segélymunkát végezzen azokban az országokban, ahová a küldetése szólítja. A FEOL Podcastjában beszél az odesszai óvóhelyeken töltött éjszakákról, a nyugat-afrikai nyomorúságról, arról, hogy ő, aki mindent megtesz a színes bőrű afrikai emberekért, az iszlám országokban üldözött keresztényekért, miként látja az Európára nehezedő migrációs nyomást. Hallgassa meg a sokat tapasztalt lelkipásztor történetét!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában