Statisztika

2023.12.28. 19:30

Székesfehérváron csökken a kimutatható koronavírus-koncentráció

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján Székesfehérváron ugyan emelkedett mértékben van jelen a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben kimutatható koncentrációja, ám a mérések szerint a tendencia az, hogy a koncentráció csökken.

Házi Péter

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Csökken a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja, bár az eredmények továbbra is emelkedett értékeket mutatnak - olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján.

Az adatok szerint mindössze Budapest északi részén, a főváros agglomerációjában és Zalaegerszegen magas a vírus koncentrációja, a többi mintavételi ponton csak emelkedett mértéket mutat ez az adat.

 A mintavételi helyszínek felénél a tendencia stagnál, ugyanakkor csökkenés észlelhető Békéscsabán, Budapest Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, Székesfehérváron, Debrecenben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett és Salgótarjánban, míg emelkedés egyedül Szekszárdon látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában