Dupla adventet tartottak

2023.12.18. 16:30

Nem csak énekeltek és zenéltek, hanem táncoltak is a gyertyagyújtás előtt Csókakőn (Videóval)

Ahogy szinte minden település, úgy a kővárral büszkélkedő Csókakő is meggyújtotta az adventi koszorú harmadik, örömet jelképező gyertyáját. Mivel a negyedik adventet mindenki otthon, kizárólag szerettei körében ünnepli, ezért a harmadik vasárnap dupla műsorral álltak elő a civil szervezetek.

Palocsai Jenő

A Szent Donát Borrend nem csak énekel minden évben az adventi színpadon, hanem közel háromszáz liter ingyen kínált forraltbort is készítenek az adventi időszakban

Fotó: Király Ferenc

A harmadik adventi gyertyagyújtás időpontját december 17-én, 17 órára tűzte ki Fűrész György polgármester. Mivel a negyedik gyertyagyújtás szenteste lesz, így a szokásos, műsorral egybekötött, forraltboros rendezvénysorozat negyedik állomása ebben az évben elmarad. 

Az adventi színpadon a mögöttünk álló hétvégén a csókakői hittanosok léptek fel először, kis pásztorjátékkal, mesével és dalokkal. Őket követte a Szent Donát Borrend énekkara, amely három karácsonyi dallal és egy rövid verssel is készült. 

Aztán a szokásos adventi műsoroktól kissé eltérően asztalok, terítők, tepsik, fazekak és sodrófák kerültek elő a semmiből és a Csókakői Barkócaberkenye Néptánccsoport máris fergeteges hangulatot varázsolt az adventi koszorú köré épített téren. A következő pillanatban a fiúk és a lányok eltüntették a díszleteket és kezdődött a koszorú körüli tánc. 

 Ebben az évben a harmadik adventi vasárnap tartották a falukarácsonyt, melynek során minden gyermek válaszhatott magának egy játékot a közös fa alól 
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Az utolsó fellépő civil szervezet a csókakői egyházi kórus volt, akik nem csak énekeltek, de hangszerekkel, köztük fuvolával és gitárral is kísérték saját műsorukat.

A tartalmas műsor végén felkérte Fűrész György polgármester Klima Olga jegyzőt és annak édesanyját, Klimáné Hári Juliannát, hogy gyújtsák meg a harmadik gyertyát is a falu adventi koszorúján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában