Energiatakarékosság és környezettudatosság a központban Csór önkormányzatánál

2023.12.20. 16:05

Negyven millió forint támogatást nyert a Zöldenergia Projektekre a Fejér vármegyei település

Csór település egy fontos mérföldkőhöz érkezett a fenntarthatóság és az energiatakarékosság útján: a helyi önkormányzat jelentős támogatást nyert napelemes rendszerek bővítésére és az iskolai fűtés korszerűsítésére.

Hajdú Marianna

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A Csór város polgármestere, Csete Krisztián, büszkén jelentette be a település számára érkezett remek hírt: az önkormányzat 40 millió forintos állami támogatást nyert el. A támogatás célja a hivatali épület és az óvodai napelemrendszer bővítése, valamint az iskola fűtésének korszerűsítése.

Az év vége felé semmi sem örvendetesebb, mint egy régóta várt jó hír, 

mondta Csete Krisztián.

Több mint egy évvel ezelőtt nyújtottunk be pályázatot, és most végre megvalósulhatnak terveink.

Az iskola esetében egy teljes körű megoldás kerül bevezetésre, ami jelentős rezsicsökkentést ígér. A hivatali épületnél a meglévő napelemes rendszert bővítik, célul kitűzve a teljes rezsimentességet.

2024-re is nagyszabású terveink vannak,

tette hozzá Csete Krisztián. 

Reményeink szerint a jövőben még több közös sikerben lesz részünk.

Az ambíciók magasra törnek: 2024 végére a cél, hogy minden önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan korszerű napelemes rendszerrel rendelkezzen, ezzel is hozzájárulva a település fenntartható jövőjéhez és a rezsiköltségek nullára csökkentéséhez. Az ilyen típusú fejlesztések nemcsak a költséghatékonyság szempontjából fontosak, hanem hozzájárulnak Csór város környezettudatos és zöld jövőképének megvalósulásához is.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában