Nincs karácsony ünnepi köszöntés nélkül

2023.12.23. 21:45

Narancs, szaloncukor és tea került az ünnepi csomagokba Nádasdladányban

Nádasdladány valóságos ünnepi mesevilággá alakul át karácsony közeledtével. Az ajándékozások és programok nemcsak az ünnepi hangulatot, hanem a közösségi összetartozás erősítését is szolgálják ebben a különleges időszakban.

Hajdú Marianna

Teljes ünnepi díszben várják a karácsonyt Nádasdladányban

Forrás: Nádasdladány Község Önkormányzata

A település szívében, a Fő téren meggyúlnak a fények, és egy díszes karácsonyfa emelkedik a magasba, mintegy jelképezve a közösség melegségét és együttműködését.

Polgármesterük, Varga Tünde büszkén mesél a falu ünnepi előkészületeiről. A közösségi adventi összejövetelek különleges pillanatokat teremtenek, ahol mindenki megoszthatja ünnepi várakozását – mondja mosolyogva, majd azt is elárulja, hogy különlegességük egy "élő adventi kalendárium", ahol a falu 24 különböző pontján díszített ablakok várják a látogatókat, minden nap egy új meglepetéssel.

De nem csak a látványosságok teszik ezt a helyet különlegessé. Az önkormányzat minden évben karácsonyi csomagokat oszt ki a háztartásoknak. Ezek a csomagok szaloncukrot, narancsot, teát és egy ünnepi újságot tartalmaznak, melyben a település vezetőjének a köszöntője is olvasható. Ez egy kis gesztus a részükről, hogy megmutassák: mindenki fontos a közösségükben, teszi hozzá Varga Tünde.

A csomagok kiosztásában képviselők és önkéntesek vesznek részt, erősítve ezzel az összetartozás érzését. Külön figyelmet érdemel az a 20 különleges csomag, melyet a mikulásfutáson összegyűjtött adományokból állítottak össze. Ezeket nehéz helyzetben lévő, sokgyermekes családok kapták, biztosítva számukra is a karácsonyi örömöt.

Nádasdladányban tehát a karácsony nem csak a fényekről és díszekről szól, hanem az emberek közötti kapcsolatról, a gondoskodásról és az ünnepi öröm megosztásáról.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában