Összefogott a közösség

2023.12.28. 15:00

Már több mint négymillió forint gyűlt össze az abai templom felújítására

Az önkormányzat és az egyház összefogásával életre hívott adománygyűjtés keretében már több mint négymillió forint gyűlt össze. Az összeg a katolikus templom felújítását szolgálja.

Héjj Vivien

A templomfelújítást szolgáló gyűjtés jól halad, s tovább folytatódik

Fotó: Fehér Gábor/FMH-Archív

Már ősz elején elindult az abai római katolikus templom felújítását szolgáló adománygyűjtés. Mindeközben a felújítás pályázati és egyházi forrásból már el is kezdődött, így az összegyűlt összeg a már megkezdett munkálatok folytatásához is hozzájárul.

– A gyűjtés a vártnál is nagyobb sikerrel zajlik, december 20-án 4.032.585 forint volt az elkülönített önkormányzati adományszámlán. Január folyamán az önkormányzat és az egyház aláírja a támogatási szerződést, és az addig összegyűlt pénz átutalása is megtörténik ezt követően. Az adományszámla azonban továbbra is nyitva van, még lehet csatlakozni a kezdeményezéshez – adta hírül az összefogás eredményességét Aba önkormányzata hozzátéve: az adományozók nevét külön tábla őrzi majd a felújított templomban.

– Látva a településen élők egyértelmű elkötelezettségét, kiállását a templom mellett a képviselő-testület a 2024. évi költségvetésben további forrásokat különít majd el a templom felújítására. A tervek szerint tavasz elején már az új külső vakolat készítésével folytatódik az felújítás – tette hozzá tájékoztatójában az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában