Szirénázva érkezett a Mikulás

2023.12.09. 13:30

Két település lakosai is örülhettek a csókakői tűzoltó Mikulásnak (videó)

Ebben az évben is elindult, nem annyira csilingelő, mint inkább szirénázó és villogó útjára a tűzoltó Mikulás. A Csókakői Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai Móron és a saját településükön is ellátogattak a gyerekekhez.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Bár rénszarvas nem volt kéznél, de mégis piros volt az orra annak a járműnek, amelyik ha nem is elrepítette, de legalábbis elvitte magával a Mikulást a Csókakői Általános Iskolában tanuló tűzoltó szakkörös gyerekekhez, illetve a Csókakői Önkéntes Tűzoltó Egyesület azon tagjainak házához, ahol vannak kisgyerekek.
Weiger Lajos az egyesület elnöke minden évben egyeztet a Mikulással hogy ezeket a házakat közösen látogassák meg, és mivel Móron is vannak tagjai a civil szervezetnek, ezért mindig elrobognak a nagyvárosba is.


Természetesen, ahogy a Mikulások általában, a tűzoltó Mikulás sem szűkmarkú, így nemcsak a tűzoltó gyerekeknek tudott mosolyt csalni az arcára, és szaloncukrot rejteni a kezébe, hanem mindenkinek, akivel csak találkozott.
Ahogy Csókakőn, úgy Móron is kigyúltak a fények az ablakokban, a két, kék villogóval felszerelt autóból álló menet hangos zenéjére. Volt aki csak integetett a Mikulásnak, de sokan kabátot vettek és csizmát a pizsamára, hogy személyesen találkozhassanak vele. Móron még a felnőttek is örültek a szakadó hóesésben, és táncra perdültek a tűzoltó fecskendő tetejére szerelt hangszórókból áradó, karácsonyi zenére.
Aztán a Mikulás és a krampuszként szereplő tűzoltók visszavonultak a szertárba, és újra üzembe helyezték a tűzoltóautókat, hogy bármikor vonulni tudjanak, ha szükség van rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában