Adventi hangulat

2023.12.23. 20:35

Karácsony csodája Lepsény szívében

Lepsény karácsonyi varázsáról Salamon Béla, a település polgármestere mesél, bemutatva a közösség ünnepi összefogását és melegségét.

Hajdú Marianna

Lepsény központi karácsonyfája az éjszakai fényekben

Forrás: Borsos György

Lepsény karácsonya egy olyan időszak, ahol az egész település együtt lélegzik az ünnepi hangulatban. Salamon Béla szavai tökéletesen összefoglalják ezt a varázslatot: 

A lepsényiek szeretnek ünnepelni, szeretnek a közösségért tenni, szeretik a falut díszíteni. Most sincs másként.

Fotó: Hajdú Marianna / FMH

Minden adventi hétvége egy különleges közösségi ünnep itt, Lepsényben. Ahogy a polgármester elmeséli: 

A családok, szomszédok, ismerősök, ismeretlenek találkozhatnak, beszélgethetnek. Együtt örülnek, egymásnak örülnek!

Ez az összefogás és öröm tölti meg a települést. A helyi intézmények, civil szervezetek, egyházak és önkéntesek által szervezett programok az egész falut élettel töltik meg. A polgármester büszkén mesél arról a pillanatról is, amikor több mint hetven motoros Mikulás parkolt le az iskola udvarán és a csillogást látta mindenki szemében – gyerekében és felnőttében egyaránt.

Fotó: Hajdú Mariana / FMH

A 2 x 24 adventi ablak minden este egy újabb meglepetést tartogatott a látogatók számára a várakozás időszakában. Salamon Béla így emlékszik: 

Esténként a lepsényiek csapatostul keresték fel a megfejtett adventi ablakok házait.

 A mikulás kisvonaton való utazás pedig egy mesés élmény, amely még inkább megerősíti a közösségi szellemet. A kézműves foglalkozások, a helyi ízek, mint a halászlé vagy a forralt bor, mind hozzájárulnak az ünnepi hangulat meghittségéhez. A polgármester büszkesége a központi karácsonyfa és az iskola előtti Betlehem is, amelyek kiváló hátteret nyújtanak a közös fotózásokhoz.

Fotó: Hajdú Marianna / FMH

Mindezek azt jelentik számomra, hogy sikerült örömöt okoznunk az embereknek, akik büszkék, hogy mindezt a csodát Lepsényben élhetik meg!

 – zárja gondolatait a polgármester.

Fotó: Hajdú Mariana / FMH

 Lepsény karácsonya tehát nem csak az ünnepi fényekről és díszekről szól, hanem egy egész közösség összefogásáról, melegségéről és öröméről.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában