Baba-fa

2023.12.04. 17:00

Jelentkezzen, ha fát ültetne újszülött gyermeke tiszteletére

Több mint másfél évtizedes hagyománya van annak, hogy Tordason ajándékfát kapnak az újszülöttek családjai, akik maguk választhatják ki, milyen típusú fát ültetnének kertjükbe.

Borsányi Bea

A települések többségén közterületre ültetik az újszülöttek tiszteletére a fákat

Forrás: Shutterstock

- Úgy gondoljuk, sokkal személyesebb így a baba-fa, mint ha közterületre ültetnénk minden évben annyit, ahány újszülöttel gyarapodott a település- Nálunk ugyanis arra is lehetősége van a családoknak, hogy a helyi faiskolának köszönhetően egy listából válasszák ki azt a növényt, amelyiket szívesen ültetnék el a saját portájukon és amely így együtt nőhet azzal a gyermekkel, akinek a tiszteletére a fa a családba került – mondta a feol.hu kérdésére Juhász Csaba, polgármester.

Idén azok kaphatnak fát, akiknek a gyermeke 2022 novembere és 2023 októbere között született, ami pontosan 26 kisgyermeket jelent. Az érintett családoknak nincs más teendője, mint hogy az önkormányzat által kiküldött levélre reagálva jelezzék igényüket a [email protected] email címen, illetve ugyanide küldjék el a kitöltött adatvédelmi nyilatkozatot is. A múlt hét végéig az érintett családok mintegy fele válaszolt a megkeresésre, de az önkormányzat vár még néhány napot, hogy mindenkinek lehetősége legyen jelezni, ha szeretne fát. 

Mikulás közeledtével Juhász Csaba azt is elmondta, az önkormányzat idén is megajándékozza a község gyermekeit. A kisebbek – 2. osztályosokig bezárólag – december 6-án a művelődési házban vehetik át a csomagjaikat a Mikulás-ünnepség keretében, míg a nagyobbaknak az általános iskolában osztják ki az ajándékokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában