Közös célok mentén született

2023.12.15. 18:05

Háromoldalú együttműködési megállapodást írtak alá a fehérvári konferencián

Oktatási, tudományos és kutatási területeken működik együtt mostantól a Szent István Király Múzeum, a Városi Levéltár és Kutatóintézet, valamint a Kodolányi János Egyetem.

Kecskés Zoltán

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az erről szóló megállapodást a Romkert '85 konferencia keretében a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpontban írták alá a felek: Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum főigazgatója, Vizi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem megbízott rektora és a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója, Csurgai Horváth József. 

A résztvevők ismertették, hogy az együttműködés célja, hogy az egyetem Nemzetközi Tanulmányok és Történelem Intézet Tanszéke, valamint a múzeum és a levéltár közös gyakornoki, kutatási és képzési programokat dolgozzon ki, valamint rendezvényeket valósítsanak meg. Mindezt saját erőforrásból, valamint konzorciális partneri együttműködésben, valamint közös pályázati projektek keretében egyaránt. Az együttműködés nem egy új megállapodás kezdete, hiszen a három intézmény már korábban is dolgozott hasonló projekteken, a mostani alkalom a megállapodás megerősítéséről és frissítéséről szólt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában