„Az ünnep és a várakozás izgalma”

2023.12.18. 20:30

Gyertyagyújtás műsorral Szabadbattyánban

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?” (Márai Sándor) A szabadbattyáni advent harmadik alkalma a művelődési ház udvarán felállított rendezvénysátorba hívogatta az érdeklődőket – tájékoztatta lapunkat Márkusné Motkó Anett, a művelődési ház intézményvezetője.

V. Varga József

Kökény Attila először lépett fel Szabadbattyánban

Fotó: A művelődési ház

Először a karácsonyi aprósütemény sütő verseny díjai találtak gazdára. Első helyezett lett Gráner-Csák Andrea, megelőzve Aradi Zsuzsanna és Berkiné Németh Mónika süteményét. Különdíjat kapott Kaprinyák Nóra és Kovács Mónika.

Az iskola 6.b osztálya betlehemi műsorral szolgált
Fotó: A művelődési ház

Az adventi koszorú fellobbanó harmadik gyertyalángja Szűz Máriát és az Isten Fiának földre érkezéséről szóló örömhírt jelképezi. Az iskolások adventjén, Ekler Zoltán, a Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója gyújtotta meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját, majd a 6.b osztály mutatta betlehemi műsorát. Felkészítő pedagógusok Horváth Mária volt. Kurta Kristóf 5. osztályos tanuló, számos mesemondóverseny győztese karácsonyi mesével készült az alkalomra. Újdonságként lépett a színpadra, az iskola erre az alkalomra alakult gyermekkórusa, felkészítőjük Oroján Mariann pedagógus. Karácsonyi dalokat énekelt Berki Angelika.

Gyertyát gyújtott Ekler Zoltán iskolaigazgató
Fotó: A művelődési ház

A sárszentmihályi illetőségű Krutzler Gergő karácsonyi dalokat játszott tangóharmonikán. Érdekesség, hogy Gergőnek abszolút hallása van, az általa játszott dalokat hallás után tanulja meg önállóan. A műsorszámok sorát Kökény Attila előadóművész koncertje zárta, a magyar könnyűzene koronázatlan királyával, több alkalommal is együtt énekelt a közönség.

Krutzler Gergő tangóharmonikán játszott
Fotó: A művelődési ház

Végezetül az önkéntesek zsíros kenyeret, teát, forralt bort kínáltak a sokaságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában