Egy tál törődés

2023.12.09. 09:00

Fehérvári séfek által készített finomságot kóstolva jótékonykodhatnak

Advent második vasárnapján, december 10-én szarvasragu-levest kínálnak a Fehérvári Lecsófőző Vigasság zsűrijének séfjei Fehérvár belvárosában. A becsületkasszában összegyűlt összeggel a Befogadlak Baptista Gyermekotthon és a Fejér Vármegyei Szent György Kórház újszülött-, csecsemő és gyermekosztályát támogatják. Az adomány növeléséhez a megyeszékhely első osztályú sportcsapatai is csatlakoztak licitre bocsátott mezekkel és dedikált labdával.

Baráth Eszter

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

– Már a Lecsó Fesztiválon megszületett egy jótékonysági főzés ötlete – mesélte Ulrich Tamás, aki séf kollégáival, Tőkés Dániellel, Barsch Tamással, Adamek Balázzsal és Selymes Péterrel közösen álmodta és valósítja meg az Egy tál törődés névre keresztelt jótékonysági főzést. Mint mondta, nagy örömükre a kezdeményezés mellé állt a város is, így a második adventi vasárnapon a karácsonyi vásár középpontjában, a város karácsonyfája mellett készíthetik el a szarvasragu-levest. Az ételből 250 adagot készítenek a séfek, amit az érdeklődők és a jótékonykodni vágyók az általuk felajánlott összegért vásárolhatnak meg vasárnap 14:00 órától. Bár az idei az első ilyen jótékonysági főzés, a szervezők hagyománnyá szeretnék tenni az Egy tál törődés nevű kezdeményezést.
A séfek kezdeményezése mellé álltak a Fehérvár FC, a Fehérvár AV19 és az Alba Volán sportolói is, akik mezeket ajánlottak fel. A szereléseket a szervezők licitre bocsátják, az abból befolyt összeget pedig szintén a Gyermekotthon és a megyei kórház újszülött-, csecsemő és gyermekosztály száma juttatják el a szervezők.
Ulrich Tamás úgy fogalmazott, azt érzi, az évnek ebben az időszakában mindenki segít, aki csak tud. Vasárnap úgy segíthetnek, hogy közben a jól ismert fehérvári séfek által készített finomságot kóstolhatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában