„Biztosak vagyunk abban, hogy jó helyre kerülnek!”

2023.12.11. 19:29

Fegyver helyett ajándékkal a kézben

Harmadik éve dobozolnak együtt a székesfehérvári többnemzeti parancsnokság katonái a jótékonysági programot magyarországi kezdeményezésként éppen 20 éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálattal. Hétfőn délután ismét átadták törődésük és szeretetük bizonyítékait.

Tihanyi Tamás

Tibor Králik vezérőrnagy adta át a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság cipősdoboz ajándékait a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjában

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

Három és fél évvel ezelőtt, 2020 augusztusában kezdte meg munkáját a Székesfehérvárra települt Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság, amely a már akkor is „változó”-nak ítélt biztonsági környezetre volt hivatott hatékony választ adni amellett, hogy hozzájárult a katonai szövetség elrettentő és védelmi erőfeszítéseihez. 

Balra Király Norbert, a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai igazgatója, jobb szélen pedig Tibor Králik vezérőrnagy, parancsnok
Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

Tavaly karácsony előtt még Denis Tretinjak vezérőrnagy, parancsnok érkezett kollégáival a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjához, hogy átadja az alakulat katonái által gyűjtött cipősdoboz ajándékokat. Akkor a horvát tábornok megköszönte a segélymunkásoknak azt is, hogy segítették hazáját a horvátországi földrengést követő napokban: bizony Pákozdról több segélyszállítmány is sietve útnak indult akkoriban a leginkább érintett helyszínek felé. A magyar nevű, ám szlovák Tibor Králik vezérőrnagy személyében azonban idén augusztustól új parancsnok vezeti a parancsnokságot a székesfehérvári Alba Regia laktanyában. Králik tábornok tavaly áprilisban vette át beosztását Székesfehérváron, azóta a katonai alakulat parancsnokhelyettesi pozíciójába dolgozott.

 

Idén már a harmadik év, hogy elhozták a katonák ajándékaikat
Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

Hétfőn délután kollégáival – és természetesen az összegyűjtött cipősdobozokkal együtt – érkezett meg a pákozdi raktárbázishoz, hogy átadja a díszes papírba öltöztetett, gyerekeknek szánt meglepetéseket Király Norbertnek, a segélyszervezet logisztikai igazgatójának. Králik tábornok elmondta: örömmel folytatták a hagyományt, mert tudják, jó kezekbe adják ajándékaikat. De mikor kapják meg őket a gyerekek?, érdeklődött, majd megköszönte a szeretetszolgálat dolgozóinak mindazt az erőfeszítést, amit a rászorultak érdekében, az ünnep előtt pedig kiemelt módon a szegény sorsú gyermekek boldogabb karácsonyáért tesznek. Király Norbert viszonozta a gesztust, megköszönte a katonák biztonságunkért végzett szolgálatát, helytállását, valamint aktuálisan azt is, hogy vélhetően sokasodó gondjaik közepette is igyekeznek mosolyt csalni a rászoruló gyerekek arcára, hiszen nem feledkeztek meg róluk az idei ünnepen sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában