Az ünnep igazi üzenete

2023.12.16. 16:00

Falukarácsony az újszülöttek köszöntésével Úrhidán

Az úrhidai falukarácsonynak a Nagyboldogasszony katolikus templom adott otthont. Meggyújtották az adventi koszorú harmadik és negyedik gyertyáját, idén ugyanis aranyvasárnap lesz egyben szenteste is.

V. Varga József

Közös énekszó – középen Gráczer-Bíró Krisztina

Fotó: Müller Szandra

– Az adventi gyertya lángjai a készülődést, a várakozás idejét jelzik. Hamarosan megszólalnak a karácsonyi csengők, és szelíd hangjaik a családot, az otthon melegét, a békét juttatják eszünkbe – mondta az ünnepi alkalmon Bognár József polgármester. – Ahol béke és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet építeni. Figyeljünk arra, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig, az ünnep idején égjen szívünkben, hanem a hétköznapokon is maradjon izzásban.

– Szeretettel viseltessünk embertársaink iránt, életünkben ne legyen helye haragnak, gyűlöletnek. Mindannyiunknak kívánom, hogy karácsony elmúltával ne veszítsük el az emberségünket, a másik iránti tiszteletünket, szeretetünket. Vigyük magunkkal karácsony igazi üzenetét, és építkezzünk értékeinkből napról napra! – tette hozzá a faluvezető.

 Bognár József polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik egész évben segítették az önkormányzat munkáját, a település fejlődését         
Fotó: Müller Szandra

A képviselő-testület 2016-ban döntött úgy, hogy a gyermekvállalás feltételeinek javítása érdekében anyagi támogatást nyújt a családoknak a gyermekek születéséhez, ezáltal is elismerve és ösztönözve a gyermekvállalás fontosságát. Hagyományt teremtettek azzal, hogy az újszülötteket a falukarácsonyi ünnepen köszöntik. Az okleveleket a település polgármestere adta át az elmúlt évben született gyermekeknek és szüleiknek.

Falukarácsony a Nagyboldogasszony katolikus templomban
Fotó: Müller Szandra

Az önkormányzat által szervezett falukarácsonyon Gráczer-Bíró Krisztina énekes műsorát követően az adventi időszak fellépői – az Őszirózsa Népdalkör tagjai, a Géza Fejedelem Általános Iskola diákjai és a Tündérkert Óvoda óvodásai – is csatlakoztak a közös énekléshez.

A faluvezető az év végéhez közeledve köszönetet mondott mindazoknak, akik egész évben segítették az önkormányzat munkáját, a település fejlődését.

– Köszönöm a képviselő-testület, a polgármesteri hivatal, az iskola, az óvoda, az egészségügy és a szociális terület dolgozóinak lelkiismeretes munkáját, köszönöm a lakosságnak, a civil szervezeteknek a különböző társadalmi kezdeményezésekben nyújtott aktív részvételét, segítségét, a vállalkozók támogatását! – zárta szavait Bognár József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában