Negyven év, s egy rendkívüli rendőri pályafutás

2023.12.07. 13:29

Csizek Tibor: A hivatástudat vitt végig a pályán!

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötte Cser-Palkovics András polgármester a város és vármegye közössége nevében Csizek Tibor rendőr ezredest, Székesfehérvár korábbi rendőrkapitányát, megköszönve több mint negyven éves szolgálatát.

Kecskés Zoltán

Nyugdíjba vonult Csizek Tibor, Székesfehérvár korábbi rendőrkapitánya.

Fotó: Nagy Norbert

Ahogy a családias körben rendezett rendhagyó ünnepségen Csizek Tibor elmesélte, hivatásos rendőri szolgálatát 1983. június 1-én kezdte meg úgy, hogy soha, senki nem bújt egyenruhába azelőtt a családjában, így többszörösen is ki kellett taposnia az ösvényt ezen a pályán. A rendőrezredes szolgálatának egyik legkedvesebb időszakaként a székesfehérvári kapitányságát nevezte meg. Mint mondta, egy ilyen hosszú, negyven éves szolgálatot –  ami  a felső korhatár elérésével 2023. október 31-ei hatállyal szűnt meg – csak is szívből és hivatástudattal lehet végigcsinálni, ami rá mindig is jellemző volt.   

A csütörtöki köszöntésen Cser-Palkovics András polgármester különféle fehérvári kulturális intézményekbe és eseményekre szóló belépőkkel ajándékozta meg a nyugdíjba vonult Csizek Tibor rendőr ezredest évtizedes munkájának elismeréséül, amit a közbiztonság javítása érdekében végzett. A jeles alkalmon Róth Péter, Mészáros Attila és Lehrner Zsolt alpolgármesterek, Viza Attila közbiztonsági tanácsnok és Nagypál Róbert, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeletének irodavezetője is részt vett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában