Karácsonyi csoda

2023.12.19. 20:00

Családban tölti a karácsonyt a fehérvári kórház inkubátorában elhelyezett baba

Ahogy arról másfél hónappal ezelőtt hírt adtunk: november 5-én, vasárnap hajnalban babát helyeztek el a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház babamentő inkubátorában.

Déri Brenda

Fotó: A kórház közösségi oldala

Az eset után nem sokkal a kórház közleményében számolt be arról, hogy a kisfiút, akit ők Szentgyörgyi Vincének neveztek el, felöltöztetve tették az inkubátorba. Az első vizsgálatok után pedig megállapították, hogy a 38. hétre született baba egészséges és 2440 grammosan jött a világra. 

A fehérvári kórház inkubátorának működése óta Szentgyörgyi Vince volt a hetedik baba, akit elhelyeztek benne. Édesanyjának, akinek kiléte ismeretlen vélhetően nyomos oka volt arra, hogy meghozta élete legnehezebb és egyben legfájdalmasabb döntését: lemondott az újszülött gyermekéről. Ugyanekkor döntésével talán egy jobb életre adott esélyt kisfiának, valamint az egyik legnagyobb ajándékot adta egy kisbabára váró párnak azzal, hogy örökbefogadhatták Vincét, aki ezáltal családban töltheti az ünnepeket. 

A kórház a kisfiúról és örökbefogadó családjáról egyéb részleteket nem árult el, de ez valamennyire érthető is, hiszen mind megérdemlik, hogy békességben és boldogan örüljenek az igazi karácsonyi csodának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában