Adventi csoda

2023.12.11. 16:30

Buszmegállóból építettek nappalit a Fejér vármegyei településen

Képzelj el egy buszmegállót, ahol inkább a karácsonyi díszeket nézed, mint az órádat! Jenőben egy buszmegálló változott át olyan adventi nappalivá, ahol még a buszok is szívesebben állnak meg.

Hajdú Marianna

Meghitt pillanatok Jenőben: A műfenyő, díszekkel és ragyogó égősorrral, na meg a mikulássapkával az "adventi nappaliban"

Forrás: Kerekes Ildikó

Amikor Jenő falu vezetősége összeült, hogy egy adventi újításon törje a fejét, valószínűleg senki nem gondolta, hogy a buszmegállót fogják "felforgatni". pedi ez történt, egy buszmegállóban rejtőzik most Jenő falu legújabb büszkesége: egy adventi nappali, amely olyan meghitt, hogy még a decemberi hideg is melegebbnek tűnik mellette.

Az egyik sarokban még selfie-pont is várja a gyerekeket, a jenői adventi buszmegállóban
Forrás: Kerekes Ildikó

Az átalakítás kezdetén először csak egy asztal és néhány ülőpárna jelent meg, de hamarosan a helyiek úgy döntöttek, ők sem szeretnének kimaradni és többen is  hoznának valamit, amivel hozzájárulhatnak a megálló díszítéséhez. Egy műfenyő is érkezett, amelyre sok dísz került, csúcsát pedig egy mikulássapkával “süvegelték” meg. A padokon ülőpárnák sorakoznak, mintha csak egy otthoni kanapén lennénk, és a szőnyeg olyan, mintha csak egy nagyi házából lopták volna el - természetesen jóindulatból.

A falakon karácsonyi tapéta, a tetőn girlandok és az asztalon csomagolt ajándékok - de senki se izguljon, ez mind csak dekoráció. A megállóban még egy selfie-pont is van egy hóemberrel, ahol a gyerekek (és a nagyobb gyerekek) megörökíthetik magukat. És ha ez még nem lenne elég, egy felajánlásnak köszönhetően egy fotel is helyet kap itt hamarosan, amelyben olyan kényelmesen el lehet majd süppedni, hogy bárki simán lekésheti a buszt.

Az átalakult jenői buszmegálló,  ahol a várakozás ünnepi varázslattá válik
Forrás: Kerekes Ildikó

A buszmegálló most már több, mint egy várakozóhely: egy találkozópont, ahol az emberek megállnak, hogy egy kicsit beszélgessenek, megosszák a karácsonyi készülődés örömeit, vagy csak gyönyörködjenek a dekorációban. Az egész faluban terjed a híre, hogy a Jenői buszmegállóban a várakozás nem unalmas - sőt, inkább egy kis adventi varázslat.

Ez a buszmegálló nem csupán a falu szívébe, de a lakosok szívébe is belopta magát. Adventkor Jenőben miközben a buszra várunk - egy kis meghittségre és persze egy csipetnyi humorra is lelünk.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában