A zárás december 22-én kezdődik és egészen január 7-ig tart

2023.12.20. 13:21

Átmenetileg ugyan, de bezár az uszoda Móron

Az ünnepek ideje alap zárva tart a Wekerle Sándor Szabadidőközpont és annak uszodája is. A zárás december 22-én kezdődik és egészen január 7-ig tart.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Számtalan egyesület és klub jár edzeni a Wekerle Sándor Szabadidőközpontba, és ezek közül nem kevesen az uszodát is igénybe veszik. Külön kiemelendő a Móri Úszó Egyesület, a MUSZE, ugyanis tanítványaik nem csak edzenek, kiemelkedő eredményeket is hoznak évről évre, öregbítve ezzel mestereik és a város hírnevét. 

Természetesen sok városlakó, valamint a közeli településekről bejáró mozognivágyó is úszik a medencében. A rendszeres, fokozott használat és a szigorú szabályozások miatt meghatározott időközönként vízcserét kell végrehajtani. 

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

–Az előírásoknak megfelelően félévente kell vizet cserélni az úszómedencében, ami nem kevesebb, mint 660 köbméter leszivattyúzását, majd feltöltését jelenti. Ez elég sok időt vesz igénybe, de ezzel még nincs vége, ugyanis laboratóriumi vizsgálatok alá kell vetni a vizet, és csak akkor nyitható ki az uszoda, ha minden rendben van–mondta Ruff Linda az intézmény vezetője. 

A karácsonyi szünetet tehát vízcserére és ellenőrzésre használják majd fel, így a Wekerle Sándor Szabadidőközpont uszodája december 22-től január 7-ig zárva tart. Onnantól kezdve a megszokott módon várja az intézmény a mozogni, úszni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában