Eljárás indul

2023.12.16. 11:30

Félszáz kutyát koboznak el tulajdonosaiktól az állatvédők

A héten, jövő héten, illetve január elején is kobzási eljárás zajlik az ASKA-nál, melynek következményeképpen összesen 52 kutya érkezik a menhelyre.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A héten már 13 négylábút vitt el tulajdonosaitól az ASKA, mert az állatokat rossz körülmények között tartották, de a kobzás jövő héten is folytatódik. Az egyik esetnél 7, a másiknál 1, a harmadiknál pedig 12 kutya kerül beszállításra – tudatták közösségi oldalukon. De január első hetére is elkészültek a határozatok, így további 19 állat fog még érkezni hozzájuk. 

„Mindez testvérek között is 52 kutya, 3 hét alatt, és ebben nem szerepelnek a kóborkák, és nem szerepelnek a szilveszteri kutyák. Szükségünk lesz a segítségetekre ismét. Nem azért, mert vannak kutyáink, hanem azért, mert nagyobb létszámban érkeznek olyan kutyák, akiknél az átlagosnál magasabbak lesznek a költségek, mivel rossz állapotban vannak mindannyian” – írják. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában