Házhoz megy a Télapó!

2023.12.05. 10:00

Adventi gyertyagyújtás és Mikulás-ház Úrhidán

Az első adventi alkalmat a Batthyány Lajos Általános Iskola Géza Fejedelem Tagiskolája jegyezte az úrhidai tájháznál. Műsort adtak az intézmény diákjai és az Őszirózsa Népdalkör.

V. Varga József

Műsort adtak a Géza fejedelem iskola diákjai és az Őszirózsa Népdalkör

Fotó: Müller Szandra

Ünnepi gondolatokkal Bognár József polgármester szolgált, az adventi koszorú első gyertyáját Molnárné Pauló Laura tanítónő gyújtotta meg. December 8-án 17 órakor a Tündérkert Óvoda és Bölcsőde óvodásai és az Őszirózsa Népdalkör ad műsort a tájháznál. A falukarácsonyt december 15-én 17 órakor a katolikus templomban rendezik. Az ünnepi műsorban Gráczer-Bíró Krisztina énekel, s közösen dalolnak az adventi időszak fellépői.

Karácsonyi énekek az Őszirózsa Népdalkörtől
Fotó: Müller Szandra

A Mikulás-ház szombaton délután nyitotta meg kapuit, a Télapó a közösségi ház nagytermében találkozott a gyerekekkel. A programok sorában karácsonyfadísz készítése, arcfestés, csillámtetoválás és számos játékos vetélkedő szerepelt, és a gyerkőcök levelet is írhattak a hófehér szakállúnak.

A Mikulás-házban karácsonyfadíszeket is festettek a gyerkőcök
Fotó: Müller Szandra

Müller Szandra művelődésszervezőtől megtudtuk, hogy az önkormányzat Mikulása december 6-án, szerdán házhoz megy Úrhidán. A polgármesteri hivataltól 16 órakor indulnak. Úgy hírlik, a Mikulás igencsak kedveli, ha a gyerekek énekelnek, szavalnak neki…

Három a kislány – három a furulya
Fotó: Müller Szandra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában