Az adományt a Magyar Vöröskereszt juttatja el

2023.12.12. 14:00

Adománycsomagok a Mészáros Csoporttól a rászorulóknak

Tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa. A mintegy százhatvan millió forint értékű adományt a vállalatcsoport termékeiből csomagolták az önkéntes munkavállalók. Az adományt a Magyar Vöröskereszt juttatja el a nélkülöző családoknak és az egyedülálló idős embereknek.

Zsohár Melinda

Forrás: Mészáros Csoport

A Mészáros Csoport Bicske környéki, szárligeti vállalkozásának telephelyén, a Vivienvíz ásványvíz forgalmazó bázisának nagy raktáraiban az utolsó dobozokat csomagolták az erre önként vállalkozó munkatársak. A helyszínen a tízezer ajándékdobozból egyet nyújtott át jelképesen Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára Kardos Istvánnak, a Magyar Vöröskereszt főigazgatójának.

„A karácsonyi időszak és az azt követő téli hónapok komoly kihívásokat jelentenek a nélkülöző családok és az egyedülálló emberek számára” - mondta el Tóth Krisztina. A Mészáros Csoport karitatív akcióinak középpontjában elsősorban a gyermekek állnak, ezért a karácsonyi adománycsomagok is többgyermekes családokhoz kerülnek, s egyedülálló idősek is részesülnek a támogatásból.

Mészáros Lőrinc tulajdonos és a vállalatcsoporthoz tartozó élelmiszeripari cégek jóvoltából idén már a negyedik alkalommal készülnek el a csomagok, kiváló minőségű, tartalmas élelmiszerekkel és csemegékkel megtöltve. A kezdeti ötvenmillió forintos adományérték idén a százhatvan millió forintot is meghaladja, hetven tonnányi pulykahús-áru, sajt, méz, liszt, linzer, karácsonyi keksz került a dobozokba. Ezzel évről-évre a rendszerváltozás utáni Magyarország legnagyobb magánszférából érkező élelmiszeradományát juttatják el a rászorulókhoz. A szállításban is közreműködik a Mészáros Csoport, a Magyar Vöröskereszt regionális központjaiba kamionokkal viszik el az élelmiszereket, onnan pedig már a legnagyobb magyar humanitárius szervezet munkatársai, önkéntesei juttatják el az adományt a rászorulókhoz. Az évek óta sikeres együttműködésért köszönetét fejezte ki Tóth Krisztina a Magyar Vöröskereszt főigazgatójának.

Forrás: Mészáros Csoport

Mészáros Lőrinc, a vállalatcsoport tulajdonosa az önkéntes akcióban résztvevő munkavállalóknak és az eseményen jelenlévőknek küldött üzenetében emlékeztetett: „Tisztában voltunk vele 2020-ban, hogy a válságok leginkább a rászorulókat sújtják. De azt nem tudhattuk, hogy a rákövetkező évek újabb és újabb megpróbáltatások elé állítanak mindannyiunkat: pandémia, infláció, energiaválság, a szomszédunkban dúló háború nehézségei sújtanak.

Kezdeményezésünk legfőbb értékét abban látom, hogy a vállalatcsoportunk minden tagja - a felsővezetőktől az irodai dolgozókon át a kétkezi munkásokig – tevőlegesen is magáénak érzi társadalmi felelősségvállalásunkat”. Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója az eseményen elmondta, hogy a szervezet évente 350 ezer emberrel találkozik, akik önhibájukon kívül nehéz vagy válsághelyzetbe kerültek, s országosan ezerhatszáz családnak biztosít tejet, kenyeret minden nap. A Mészáros Csoport adventi ajándékcsomagját örömmel továbbítják az ünnepi hangulathoz hozzájárulva, mondta. Zárásképpen a szervezet két legfontosabb alapelvét hangsúlyozta: önkéntesség, emberiesség.

A Pro Filii Alapítványt a Mészáros Csoport hívta életre 2021-ben, hogy a korábbi társadalmi felelősségvállalását még tervezhetőbbé és hatékonyabbá tegye. Az alapítvány kétéves működése során kétmilliárd forinttal támogatott rászorulókat és civil szervezeteket, saját kezdeményezésű karitatív programokra pedig további mintegy egymilliárd forintot költött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában