A szomszéd megyét is érintve

2023.12.03. 20:03

A rossz idő sem állította meg a motoros Mikulásokat a megye déli részén

Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor már nem okoz meglepetést, ha motoron ülő Mikulást látunk.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Kissné Pető Erika, a résztvevőktől

Sőt: minél több van belőlük, annál jobb! Így gondolták ezt Lajoskomáromban és környékén is, ahol a szeles, borús, rossz idő ellenére is több mint harminc motoros érkezett a településre december 2-án, szombaton, hogy látványos felvonulással mosolyt csaljanak a gyermekek és a felnőttek arcára.

A jellemzően piros-fehér öltözetbe bújt motorosok igazi megyei összefogásról tettek tanúbizonyságot: ők maguk a többi között Polgárdiból (Fekete Sas Motoros Nemzetség), Siófokról, Mezőkomáromból és természetesen Lajoskomáromból érkeztek, s útjuk során Középbogárdot, Mezőkomáromot, Szabadhídvéget, sőt, a másik megyében található "szomszédot", Felsőnyéket is érintették – tudtuk meg Kissné Pető Erika szervezőtől. Ő nem mellesleg már tizedik éve őrzi ezt a hagyományt, amelyre Szabadhídvég önkormányzata egy köszönő oklevéllel emlékeztetett.

Fotó: Kissné Pető Erika, a résztvevőktől

A két keréken közlekedők az őket megcsodáló gyermekeknek szaloncukrot és kisebb csomagokat adtak, de a felvonulás során a közös éneklés és a Mikulás-futás sem maradt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában