A járdák is megújultak a Királykút lakónegyed 8. és 13. között

2023.12.07. 14:00

53 millió forintból készültek el a parkolók és a fontos összekötő út Felsővárosban

A Városgondnokság beruházásban, mintegy három hónap alatt elkészült a Királykút lakónegyedben a Mikszáth Kálmán és a Cserkész utca közötti összekötő út felújítása.

Házi Péter

Kétsávos lett az összekötő út a Királykút lakónegyedben

Fotó: Simon Erika

Amint Földi Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője a feol.hu kérdésére elmondta, komoly beruházásról van szó, a korábbi, viszonylag szűk utat kiszélesítették, így gyakorlatilag kétsávossá vált az összekötő szakasz. Egyúttal megszűnt a párhuzamos parkolás az út mellett, viszont 27 új parkolót is kialakítottak a környék lakói számára. A parkolókat úgy tervezték meg, hogy egyetlen fát sem kellett kivágni, a kis rózsaligetet áttelepítették és a játszótér is megmaradt.
Földi Zoltán felidézte, a beruházás még 2019-ben, a nagy belső öbölparkoló felújításával kezdődött meg, de aztán a koronavírus járvány lelassította a munkálatokat, amelyeket végül most sikerült befejezni, a lakók nagy  örömére. A teljes fejlesztés 53 millió forintból valósult meg városi és városrészi keretekből. A fejlesztés részeként kerékpártárolókat és két virágládát is kihelyeztek a területre. A Királykút lakónegyed 8. és 13. között elkészült a járdák felújítása is, magába foglalva a házak bejáratához vezető szakaszokat.

Fotó: Simon Erika

Ami a további terveket illeti, a Királykút lakónegyed 1. és 7. közötti lépcsőházak előtti murvás parkoló újragondolása, fejlesztése van napirenden, ezügyben számos egyeztetés van még hátra a jövő év elején, mire majd az aszfaltos parkoló megépülhet.
A körzet másik részén, a Fecskeparton elkészült lakossági kérésére egy kisebb kutyafuttató. A lakók számára ez fontos kérés volt, Földi Zoltán kétmillió forinttal támogatta a fejlesztést képviselői keretéből. Ez természetesen nem egy "óriási" kutyafuttató, de a lakótelepen élő kutyatartók számára mégis komoly előrelépést és könnyebbséget jelent a zárt kutyafuttató.

Fotó: Simon Erika

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában