Korszerűsítés

2023.12.14. 07:00

10 új autóbusz korszerűsíti az állományt Fejérben – már fogalomba is álltak

A 10 új Credobus Econell 12 típusú autóbusz novemberben már forgalomba is állt a megyében.

Déri Brenda

Forrás: Volánbusz

Térségünkben a társaság évente több mint másfél millió utazásról gondoskodik és az új, mikrobiológiai védelemmel ellátott járművek azontúl, hogy tovább emelik a személyszállítási szolgáltatás színvonalát, egy évvel csökkentik a flotta átlagéletkorát.

„A Volánbusz 2018 óta Fejér vármegye 287 darabos állományának már csaknem 40 százalékát lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket. 2022-ig 104 új autóbusz érkezett a flottába, mely idén novemberben tovább frissült újabb 10 dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel” – tájékoztat közleményében a Volánbusz Zrt.

Ami a mikrobiológiai védelmet illeti, ez annyit tesz, hogy a járművek járványvédelmi megelőző kezelésen estek át. Az Euro 6 környezetvédelmi besorolású motor pedig azt teszi lehetővé, hogy az autóbuszok működése minél kevesebb károsanyag kibocsátással járjon.

A Fejérbe érkezett 10 autóbusz közül 6 darab a móri telephely állományába került és a Nagyveleg–Mór, Kisbér–Bakonycsernye, Bakonycsernye–Mór, Isztimér–Mór, Csákberény– Mór, Csákberény–Székesfehérvár vonalakon szállítja az utasokat. A székesfehérvári telephelyre érkezett 4 jármű a Székesfehérvár–Lovasberény–Bicske, Székesfehérvár– Kápolnásnyék és Székesfehérvár–Gárdony–Zichyújfalu viszonylatokon állt forgalomba. Az új buszok nettó beszerzési értéke 715 millió forint. Légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozókkal rendelkeznek.

Forrás: Volánbusz

A jármű-fiatalítási program keretében az elmúlt 5 évben a közel 6000 darabos járműállomány már több mint 40 százalékát lecserélte a közlekedési társaság. Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Fejér vármegyében 543 autóbusz-vezető 166 autóbuszvonalon éves szinten 391 ezer helyi és 530 ezer helyközi járatot közlekedtet, csaknem 39 millió utazásról gondoskodva évente.

A 2022 decemberében indult és idén áprilisban zárult közbeszerzési eljárásnak köszönhetően a Kravtex Kft. 2023-ban 200 darab Credobus Econell 12 típusú, kéttengelyes, alacsony belépésű, szóló autóbuszt szállított a Volánbusznak összesen 14,3 milliárd forint értékben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában