Elragadó kezdeményezés

2023.11.17. 16:30

Vármegye karácsonyfája – ahol az ünnepi díszek mesélnek

Közeledik az advent és az ünnepekre készülés, így egyre-másra bukkannak fel olyan karácsonyhoz köthető ötletek, amelyre az emberek felkapják a fejüket. Közülük egy, mindenképp kiemelkedik: Legyen a vármegyének közös karácsonyfája!

Kecskés Zoltán

Vármegye karácsonyfája? Jól hangzik ugye? Bicskén tervezik felállítani a megyei települések közös fáját.

Fotó: Cseh Gábor / Archív

Biztosan sokan emlékeznek még az Alsószentiván Községért Egyesület kezdeményezésére, amely az tűzte ki célul, hogy megvalósítsák a megye tojásfájának gondolatát húsvétkor. Nos, az akció akkora sikert aratott, hogy az egyesület felhívására egy egész megye megmozdult, heteken át horgolt, festett, kézműveskedett, melynek eredményeként valamennyi település tojása ott díszelgett a Dél-Fejér vármegyei fán áprilisában. 

Ezt az összefogást továbbgondolva alkotta meg a megye északi részén fekvő város önkormányzata, a bicskei, a  közös karácsonyfa gondolatát, amelyhez már információink szerint számos község csatlakozott, köztük a mezőkomáromi önkormányzat is, akik örömmel számoltak be a megkeresésről.

Mohai Jánosné (j), és Horváth Istvánné Erzsi néni (b) készített mezőkomáromi díszeket a vármegye karácsonyfájára.
Fotó: Önkormányzat

– Boldogok vagyunk, hogy a húsvéti tojásfa gondolatát átültetve, karácsonykor is közös fája lehet a megyének. Örömmel fogadtuk még májusban a bicskei önkormányzat levelét! Nagyszerű akciónak tartjuk! A kezdeményezést meghirdetvén megkértük a lakosokat, hogy november 15. napjáig készítsék el díszeiket. A határidőre beérkezett alkotásokat pedig már meg is érkeztek új otthonukba, Bicskére. A vármegyei tojásfa kezdeményezéshez hasonlóan szintén Mohai Jánosné, és Horváth Istvánné Erzsi néni készített más-más technikával karácsonyfadíszt. Mohai Jánosné hungarocell gömbre festette meg Mezőkomárom címerét, valamint a település egyik nevezetességének mondható katolikus templomot. Erzsi néni papírfonással készített csillagot, melyre szintén saját kezűleg festve megjelenítette a település címerét. Alig várjuk már a pillanatot, hogy valamennyi település dísze, köztük a mezőkomáromi is ott ragyoghasson a vármegye karácsonyfáján!

A vezető képünk illusztráció!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában