Útépítés és faültetés együtt

2023.11.14. 19:30

Útépítési munkák kezdődtek, egy fa helyett három új csemete érkezik a lakótelepre

Útépítés kezdődött a Május 1. lakótelepen: forgalomkorlátozások mellett egy fa eltávolítása után három új csemete ültetésével kompenzálják a zöldterület csökkenését Polgárdiban.

Hajdú Marianna

Az útfelújítási munkálatok alatt forgalomkorlátozások vannak érvényben az I. István király utcában és a Május 1. lakótelepen is

Forrás: Zelenák Tibor

Az I. István király utcában zajló munkálatokkal párhuzamosan hétfőtől kezdődően útépítési munkálatok zajlanak a Május 1. lakótelepen és környékén is Polgárdiban, amelyek komoly forgalomkorlátozásokat vonnak maguk után. Az önkormányzat és a kivitelezők által végzett előzetes egyeztetések alapján a munkálatok két szakaszban zajlanak: először az útszélesítés és az útalap készítése a Május 1. lakótelep 7-es számú társasház mellett és a Szent-Györgyi Albert utcában, majd az aszfaltozás következik.

A munkálatok során azonban egy váratlan akadály merült fel: egy fa, amely az út nyomvonalában állt. Farádi Károly agrármérnök, az önkormányzat szakértője szerint a fa helyzete sajnos balesetveszélyes, és az útalap készítés során jelentős gyökérsérülés volt várható. A helyzet súlyosságát felismerve, az önkormányzat döntése alapján a fát eltávolították, annak érdekében, hogy biztonságos és zökkenőmentes legyen az útépítés.

A környezeti hatások mérséklése érdekében az önkormányzat úgy döntött, hogy a három új facsemetével pótolja a kivágott fát. Ezek a növendékek már meg is érkeztek a városgondnokság telephelyére, és az útépítési munkák végeztével elültetik mindhármat, hogy a lakótelep zöld felületeit tovább gazdagítsák.

Az útépítési időszakokban a közlekedőknek alternatív útvonalakat kell választani. Az ételbár felé vezető Szent-Györgyi Albert utcába a behajtás ideiglenesen nem lehetséges, és a Május 1. lakótelep északi és déli bejáratai is lezárva vannak. A környék lakói számára a parkolás a Barátság utca mentén elhelyezkedő régi hőközpont épülete, illetve a Neumann János utca (Pumpa pálya) mellett biztosított.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában