Lehet jelentkezni

2023.11.01. 09:30

Többféle ingyenes szűrés a Család- és Nővédelmi Központban, ezúttal férfiaknak

Férfi szűrőnapot rendeznek november 11-én, szombaton a Család- és Nővédelmi Központban. Bejelentkezni november 6-án és 7-én, hétfőn és kedden telefonon lehet.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: szekesfehervar.hu

A szekesfehervar.hu számolt be arról, hogy kedden sajtótájékoztatót tartott Östör Annamária egészségügyi tanácsnok, Hermann János urológus főorvos és Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője. Östör Annamária azt hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a férfiak is szánjanak magukra figyelmet, és menjenek el a vizsgálatokra. 

Hermann János urológus főorvos arról beszélt, hogy az időben felfedezett prosztatarák kezelhető, gyógyítható! Elmondta, elsősorban azok jelentkezzenek, akik elmúltak 50 évesek és eddig nem vettek részt szűrésen, vagy az előző vizsgálat óta eltelt 2-3 év. Ugyancsak szól a felhívás azon 40 év feletti férfiaknak, akiknek a családjában már volt prosztatarák. 

A szűrőnapra korlátozottak a férőhelyek. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője elmondta, hogy a szűrőnapra november 6-én, hétfőn és 7-én, kedden lehet előjegyzést kérni a +36 70 455 9930-as telefonszámon (8 és 16 óra között). Mintegy száz fő vizsgálatára nyílik lehetőség, olvasható a cikkben.

Az urológiai szűrés mellett lesz ingyenes vércukorszint-, vérnyomás- és koleszterinszint-mérés is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában