Határon túli siker

2023.11.15. 20:00

Szép eredményekkel tértek haza Olaszországból a fehérvári táncosok

A fehérvári Step and Style Táncstúdió még október 26. és 30. között vett részt a római AMD Dance Championship nemzetközi versenyén, melyen két I. helyezést és egy II. helyezést is hazahoztak a táncosok.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Táncélet Kulturális és Sportegyesület fenntartásában lévő Táncstúdió versenyzőinek nem volt egyszerű dolga, a felkészülés ideje alatt a heti két próbát nagyban nehezítette, hogy a tagok közül sokan már egyetemre járnak, ami igencsak problémás a csapatos koreográfiák betanulásában. Az egyesület két vezetője, Tombor Tímea és Bartha László ennek ellenére úgy érzi, sikeresen felkészült a csapat, amit aztán később a versenyen nyújtott teljesítményükben is megmutatkozott.

Kozma Sára modern-szóló-junior kategóriában hét induló közül az első helyet érte el. A 14 fős modern-szóló-felnőtt mezőnyben Jecs Noa a negyedik helyen végzett, Bokor Zsanett a hatodikon, Szekeres Xénia a hetediken, Nagy Klaudia Dóra pedig a 10. helyen. Kortárs-felnőtt-csoportok között bezsebelték a győzelmet. Modern-felnőtt-csoport kategóriában pedig a második helyet hozták el.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A táncosok közül Kozma Sára és két csoport bejutott a verseny fináléjába, ahol Sára végül negyedik lett, a két csoport produkciója pedig egy 12. és egy 17. helyre volt elegendő.

A versenyzőket szerda délután Cser-Palkovics András polgármester és Lehner Zsolt alpolgármester fogadta a Városháza dísztermében, hogy gratulációjukat fejezzék ki. Mint mondták, nagyon büszkék a táncosokra és örülnek, hogy alázatukkal, szorgalmukkal és tehetségükkel nagyban hozzájárulnak Székesfehérvár kulturális életéhez.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában