Növényültetési akció

2023.11.27. 17:00

Száz facsemetével gazdagodott Gárdony

Agárdon, Gárdonyban és Dinnyésen is ültettek fákat múlt hétvégén. Muray Rita alpolgármester szakértő irányítása mellett, platánok, fehér fűzek és piros levelű almák csemetéivel gazdagodott a város.

S. Töttő Rita

Forrás: Gárdony Facebook oldala

Immáron közel tizenöt éve minden év tavaszán és őszén növényültetési akciót szervez Gárdony városának önkormányzata. Muray Rita alpolgármester, kertészmérnök szakember irányítása mellett tavasszal bokrokat, évelőket, ősszel pedig facsemetéket ültetnek ki a lakosság segítségével a közterületekre. Így történt ez most is, melynek köszönhetően száz facsemete kapott lehetőséget az életre a városban.

Az alpolgármester a feol.hu-nak elmondta: Gárdonyban a Radnóti és a Balatoni út kereszteződésének közelében egy sor platánfát ültettek el.

- Nagyon szép platánfa sorrá fejlődhetnek majd a most ültetett növények – mondta az alpolgármester, vízionálva a jövőt. Agárdon, a Chernel István utca végén fehér fűz fákat ültettek, melyek jellegzetessége, hogy felfelé állnak, tehát nem lógnak majd az alatta futó kerékpárútra. Dinnyésen pedig az Alkotmány utcában folytatták a korábbi években megkezdett piros levelű almafák ültetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában