„A város nem ad helyet és lehetőséget az ilyen magatartásnak”

2023.11.13. 13:13

Rasszizmussal és antiszemitizmussal fűtött rongálás történt Pusztaszabolcson

A város polgármestere adta hírül: antiszemita és rasszista provokáció történt a településen. Az eddig ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek.

Héjj Vivien

A kertmozi kivetítőjének megrongálása miatt az elkövetők ellen rendőrségi eljárás indult

Forrás: Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester közösségi oldala

– Feljelentést tettünk a rendőrségen, ismeretlen tettes(ek) ellen, akik antiszemita és rasszista feliratokat festettek a 270 milliós „Zöld város” projekt egyik fontos szegmensére, a kertmozinál – adta hírül hivatalos közösségi felületén Simonné Zsuffa Erzsébet, Pusztaszabolcs polgármestere, aki egyúttal aláhúzta, a város nem ad helyet és lehetőséget az ilyen magatartásnak.

– Kérjük mindazokat, akik esetleg látták, tudják, kik lehettek az elkövetők, jelentsék – akár névtelenül is – akár nekem üzenetben. Városunkban efféle atrocitás ez idáig nem volt, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ilyen ne fordulhasson elő többé, hiszen a közvagyon rongálását és a történelemből jól ismert gyűlöletkeltést nem tűrhetjük meg – tette hozzá a városvezető.

Az eset kapcsán megkerestük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megerősítést kérjünk a feljelentés tényéről, valamint tájékoztatást kértünk arról, a tettesek felkutatásában történt-e előrelépés. Megkérdeztük továbbá azt is, hogy az elkövetők milyen büntetési tételre számíthatnak. Válaszadásuk után írásunkat folytatjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában