Több kategóriában voltak eredményesek

2023.11.25. 18:47

Öt díj is Fejér megyébe érkezett a Virágos Magyarország versenyen

Főkategóriák, tematikus díjak és jubileumi különdíj – mindegyik kategóriában volt legalább egy Fejér vármegyei település, amely sikert aratott.

Szanyi-Nagy Judit

2023 júliusában Székesfehérváron járt a verseny zsűrije

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Amint azt megírtuk, az idei, harmincadik díjátadón Székesfehérvár egyedüli díjazottként érdemelte ki az úgynevezett jubileumi díjat, amely az elmúlt évtizedek alatt nyújtott kimagasló teljesítményt hivatott elismerni.

Nem a megyeszékhely azonban az egyedüli elismert Fejér megyén belül. Mint honlapjukon a Virágos Magyarország verseny szervezői közzétették, Szabadegyháza a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége díját, Szár a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Lepkevédelmi Szakosztály díját, Beporzó- és vadvirágbarát település különdíjat, Iszkaszentgyörgy pedig az ICOMOS és Magyar Kertörökség Alapítvány díját, Kertörökség díjat nyert el a főkategóriákon belül. A tematikus díjak egyikét, az Év Óvodakertje – a Belügyminisztérium díját a Fehérvárcsurgói Óvoda érdemelte ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában