Tíz csemetével gyarapodott a falu

2023.11.21. 16:30

Országfásítás – Ráckeresztúr is csatlakozott az programhoz

A Településfásítási Program harmadik ütemében ismét a tízezer főnél kisebb lélekszámú települések igényelhettek fákat. Ráckeresztúron tíz csemete cseperedhet.

Héjj Vivien

Facsemetékkel gazdagodott a ráckeresztúri Eötvös tér

Forrás: Ráckeresztúr Község Önkormányzat hivatalos oldala

A Településfásítási Program tájékoztatója szerint eddig két ütemben összesen harminchatezer sorfát ültettek el több mint ezerháromszázötven településen, amelyhez a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága 1,5 milliárd forint támogatást biztosított. A kezdeményezés a rendszerváltozás óta a legnagyobb belterületi fásítási program.

Az országfásítás harmadik ütemében Ráckeresztúr is pályázott, így az Eötvös téri megújult játszótéren és környékén tíz darab szil csemetét ültethettek el. A munkálatok során a Vadex Zrt. munkatársa segített a szakszerű ültetésben.

– Olyan fajta fát kértünk és kaptunk, ami jól bírja a szárazságot, kevés gondozás mellett is gyorsan nő, így hamar szép dísze és árnyékot adó fája lehet majd a térnek, kicsik és nagyok örömére – adta hírül az önkormányzat hozzátéve: jövőre újra pályáznak, így még több fásszárúval gyarapodhat a falu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában