A jelentkezés elkezdődött

2023.11.25. 17:00

Negyedikes gyerekeknek szóló tehetségversenyt indított a Mathias Corvinus Collegium

A teljes Kárpát-medencei negyedikes általános iskolás korosztály számára szól a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által szervezett tehetségverseny. A jelentkezés elkezdődött.

S. Töttő Rita

Nagyszabású megmérettetésre hívja a negyedikes korosztály tagjait a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja (FIT), amely meghirdette VI. FIT Kaland Tehetségversenyét. Számos témakört felölel a tanulmányi csapatverseny, amely a felhívás szerint a teljes Kárpát-medencei negyedikes általános iskolás korosztály számára szól. Az MCC azonban felhívja a figyelmet: az eltérő kárpátaljai iskolarendszer miatt a Magyarországon 4. osztályosnak megfelelő évfolyamok Kárpátalja esetében már 5. osztályt jelentenek, ezért a kárpátaljai csapatok esetében 5. osztályosok jelentkezését várják.

Az idei versenyre a regisztráció november 20-án kezdődött és 2024. január 19-ig tart. A jelentkezés teljes mértékben ingyenes, mégis igazán jelentős tétje van – a díjak mellett is: a legjobb csapat tagjai ugyanis válogató nélkül bekerülhetnek a FIT Program következő év őszén induló ötödikes évfolyamába.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várják, akik mellett egy felnőtt – szülő vagy pedagógus -, mint csapatkoordinátor vehet részt. Ezúttal a népmesék világát, azon belül is Mátyás király korát dolgozhatják fel a versenyzők. A versenykiírás szerint Mátyás király udvara kapcsán négy részfeladat található: 1. Rejtélyes építészet – palota tervrajz és makett készítése 2. Pénzügyi tudatosság – üzleti terv kidolgozása 3. Színház világa – korhű jelmezek megtervezése, elkészítése 4. Kreatív írás – meseírás népmesei elemekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában