Sikeres volt a fórum

2023.11.28. 17:30

Mindenkit érintő kérdésekről beszéltek a miniszterhelyettessel Móron (galéria)

Nemzeti konzultációt indított a kormány, hogy a jövőnket érintő témákban kérdezze meg a lakosság véleményét. A döntés hátteréről lakossági fórumokon is beszélgetnek a képviselők a választóikkal. A Móron tartott lakossági fórumon Koncz Zsófia miniszter helyettes volt a vendég.

Palocsai Jenő

Fotó: Jakab Rózsa

Megtelt a móri házasságkötő terem azokkal az érdeklődőkkel, akik elmentek arra a lakossági fórumra, melyet Törő Gábor országgyűlési képviselő hívott össze.

–Mindenki tudja, hogy Brüsszellel vitában állunk nagyon sok fronton, akár a határvédelemmel, illetve a migrációval kapcsolatban, mint a rezsicsökkentést illetően, vagy éppen arról, hogy háború legyen vagy béke. Sok mindenben más az elképzelése Magyarországnak, mint Brüsszelnek, különösen a szuverenitás kérdésében, és ezért indítottunk nemzeti konzultációt, hogy kikérjük az emberek véleményét, hogy ezekbe a Brüsszellel folytatott vitákba minél erősebben tudjunk beszállni. Ehhez fontos, hogy minél többen töltsék ki az ívet–mondta Törő Gábor országgyűlési képviselő.

Az eseményre meghívást kapott Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára.

–Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek Móron, hiszen az ország egyik legszebb részére érkeztem. A nemzeti konzultáció lényege, hogy óriási felhatalmazást kapunk azokkal az ügyekkel kapcsolatban, amelyekkel kapcsolatban vita van az Európai Unió vezetése és közöttünk, függetlenül attól, hogy gazdasági kérdésekről van szó, mint az extraprofit adó, vagy a kamatstop, vagy Ukrajna kapcsán számos kérdés. De ide vonatkozik a családok ügye, illetve a gyermekvédelmi kérdés. Nem annyira bevett szokás Európában, hogy megkérdezik az emberek véleményét fontos dolgokról, viszont nekem az a tapasztalatom, hogy a magyar emberek várják, hogy őket is megkérdezzük a kérdőívvel vagy akár a lakossági fórumokon–mondta a miniszterhelyettes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában