Képviselő-testületi ülést tartottak Csóron

2023.11.17. 19:00

Már az év végére elkészülhet a közvilágítás korszerűsítése

A Csór Község Önkormányzat Képviselő-testülete egy kiemelkedően fontos ülést tartott csütörtök este, ahol több létfontosságú kérdés került napirendre.

Hajdú Marianna

A villanyszámla végösszegét is csökkenthetik az energiatakarékos izzók

Forrás: pexels.com

Az egyik legfontosabb téma a közvilágítás korszerűsítése volt, amelyre a testület tagjai az ülés alkalmával kiválasztották a kivitelezőt. Ez a település számára nemcsak a modernizációt jelenti, hanem a hosszú távú, jelentős költségmegtakarítással bíró fejlesztést is, mivel a ledes világításra való átállás energiahatékonyabb megoldást kínál. A tervek szerint még 2023 végére elkészülhet ez a projekt, ami javítani fogja a település éjszakai megvilágítását.

A másik fontos döntés a Csicsergő Óvoda téli szünetének megszavazása volt. A képviselő-testület elfogadja, hogy az óvoda a téli ünnepek alatt zárva tartson, amivel az energiafogyasztás csökkentését segítik majd. A szünet után, 2024. január 2-án nyitja meg újra a kapuit az intézmény és várja ismét a gyerekeket.

Egy másik jelentős kérdés a Csór-Iszka-szőlőhegyen lévő ingatlantulajdonosok kérésének tárgyalása volt, akik új ivóvíz hálózat kiépítését szorgalmazták. Azonban a képviselő-testület úgy döntött, hogy ez a projekt túl nagy terhet jelent az önkormányzat számára, ezért a kérést továbbították a vízművek felé.

Ezen kívül számos más téma is napirendre került, többek között a belső ellenőrzési terv elfogadása, a szabályozási vonalak megtartására vonatkozó javaslat, valamint a helyi választási bizottság tagjainak megválasztása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában