Példamutató

2023.11.20. 20:00

Magas rangú szakmai elismerést kapott Neukum Flórián

Példamutató ügyvédi közéleti tevékenysége elismeréseként magas rangú szakmai elismerésben részesült Neukum Flórián, a Székesfehérvári Ügyvédi Kamara elnöke, akinek karrierje Gárdonyból indult, majd a Budapesti Árutőzsde létrehozását követően Székesfehérváron csúcsosodott ki.

S. Töttő Rita

Fotó: Székesfehérvári Ügyvédi Kamara

November 20-án, a Kúria dísztermében rendezték meg az Ügyvédnapot, melynek alkalmából Havasi Dezső, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke átadta Neukum Flóriánnak, a Székesfehérvári Ügyvédi Kamara elnökének az „Az Ügyvédségért – Pro Collegio Advocatorum” kitüntető címet tartalmazó oklevelet, a vele járó kisplasztikával együtt.

Neukum Flórián a szakmai elismeréssel
Fotó: Székesfehérvári Ügyvédi Kamara

A Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége e kitüntető címet azoknak adományozza, akik példamutató ügyvédi közéleti tevékenységükkel kifejezésre juttatják az ügyvédség melletti elkötelezettségüket. Az elsősorban polgári ügyekben eljáró Neukum Flórián méltatásában elhangzott: a díjazott a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara ügyvédjelöltje volt 1990-ig. A szakvizsgát követően a Gárdonyi Ügyvédi Munkaközösség tagjaként kezdte meg ügyvédi tevékenységét, majd 1992-től egyéni ügyvédként Székesfehérváron folytatta a munkát. 1990-ben részt vett a Budapesti Árutőzsde, a BÁT létrehozásában, majd pedig, megalakulását követően a BÁT beolvadásáig folyamatosan tagja volt annak Állandó Választottbíróságának. A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságában 2002 és 2006 között tagként, majd 2018 és 2020 között a Magyar Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságában, másodfokú fegyelmi tanács tagjaként tevékenykedett. Fordulópontot Fejér megyei munkásságában a 2010-es év februárja hozott, amikortól a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara Elnökségének tagjává vált. 2018-tól a megyei kamara elnökhelyettese, majd 2020 júliusától elnöke lett. Jelenleg pedig a - megváltozott nevű - Székesfehérvári Ügyvédi Kamara elnöke. Mindezek mellett, a Magyar Jogászegylet Fejér Megyei Szervezetének elnökségi tagjaként részt vesz a Jogászegylet munkájában, illetve kurátora a Mikó Péter nevével jegyzett alapítványnak, amelynek célja és küldetése az új ügyvédi generáció támogatása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában