Balesetveszélyt jelentenek és sajnos nem menthetőek

2023.11.15. 14:00

Ki kell vágni három korhadt fűzfát a fehérvári Rózsaligetben

Úgy tűnik, három idős, rózsaligeti fűzfa törzse annyira korhadt, hogy már nem menthetőek meg, ki kell őket vágni.

Házi Péter

Fotó: Házi Péter / Fejér Megyei Hírlap

"A Rózsaliget felújításának munkálatai során derült fény a parkban található három idősebb fa balesetveszélyes állapotára. A fákat faápoló szakmérnök is megvizsgálta, és megállapította, hogy a fa törzsének belső része is jelentős részben korhadt, üreges, ezáltal közvetlen balesetveszélyt jelent a környezetére" - adta hírül honlapján a városgondnokság.

A városgondnokság hangsúlyozza, minden esetben megvizsgálják, hogy van-e lehetőség megmenteni a  különleges faápolási technikával az ilyen, belül üreges, korhadt törzsű fákat. Ebben az esetbe is ez történt, de most sajnos a szakemberek nem tudtak mást tenni, mint a fa kivágása mellett dönteni. A szükséges fakivágási engedélyt a Városgondnokság beszerezte.

Mint minden fakivágásnál, ezúttal is pótlási kötelezettséggel jár a munka. A Rózsaliget uszoda felőli részén, még idén ültet a Városgondnokság 12 darab mocsári ciprust, melyeket további fatelepítés is követi a ligetben és környékén.

Mint arról mi is beszámoltunk, komoly tervezést követően nemrég megkezdődött a Rózsaliget felújítása. A régi, elöregedett, beteg rózsafajtákat modern, betegségeknek ellenálló fajtákra cseréli a városgondnokság. Változik a növények elrendezése is, az egész terület teljesen új arculatot kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában