Közérdekű információ

2023.11.13. 18:30

Két hónapig forog a kamera Tordason - egyes helyeken nem lehet parkolni

A tordasi Sajnovics-Dreher kastély korábban is szolgált már filmforgatás helyszínéül. Szerdától nagyjából egy hónapra, majd jövő év elején újabb egy hónapra ismét filmesek költöznek a településre.

Feol.hu

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Ahogy arról a tordasi önkormányzat értesítette a lakosságot, a kastély tulajdonosa filmforgatás céljára bérbeadta a területét. A Sajnovics kastély 2022-ben talált új gazdára, az EWTN (Eternal Word Television Network) vette meg, melynek tevékenységi körébe több minden tartozik, többek között filmgyártással is foglalkoznak. A hírek szerint azonban nem ők forgatnak, a területet bérbeadták, így november 15. és december 22., valamint az ünnepeket követően január 2. és 31. között, a hétvégék kivételével, folyamatos munkavégzés folyik a területen. Az említett időszakok alatt a kastély előtti parkolót és az óvoda alatti füves területet gépjárművek tárolására használják, melyekért közterület-használati díjat fizetnek a településnek. Az iskola alatti kavicsos parkoló továbbra is használható lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában