Az egyik tároló különleges zöldtetőt kap

2023.11.05. 20:00

Készülnek a Béke téren az új, szuper kerékpártárolók

Elkészült a beton alapozása annak a négy kerékpártárolónak, amelyek a vasútállomás környéki kerékpáros "parkolási gondokat" enyhítik majd. Az egyik tároló nem csak fedett, hanem zöldtetős lesz.

Házi Péter

A taxiállomás mellett három, a túloldalon, a Kodály iskola mellett pedig egy tároló épül

Fotó: Házi Péter / FMH

A vasútállomásnál lévő taxidroszt mellett elkészültek az új kerékpártárolóknak a beton alapjai. Jelenleg még körbeszalagozva várják, hogy a felépítmények, azaz a tárolók is ide kerüljenek, de a korábbi ígéretek szerint ez év végéig elkészülnek a tárolók.

Mint ismert, szeptember elején döntött a költségvetési bizottság arról, hogy megkezdődhet a fedett, emeletes kerékpártárolók építése, és legkésőbb az év végéig mindegyik helyszínen működnie kell a tárolóknak.

Jelenleg nincs a környéken fedett tároló, így ezek nagy segítséget jelentenek majd a bringásoknak
Forrás: Polgármesteri közösségi oldal

Amint akkor a közösségi oldalon Cser-Palkovics András polgármester megírta, a vasútállomás közvetlen közelében, a Béke téren négy tároló épül, így több mint 100 kerékpáros "parkolóhelyet" hoz létre az önkormányzat. Ezek mindegyike fedett tároló lesz, sőt az egyik zöldtetőt kap és mindegyik helyszínt lefedi a közterületi kamerarendszer. Ha ezek a tárolók beválnak, az önkormányzat szeretne majd a város kulcspontjain továbbiakat telepíteni a jövőben. A történelmi belváros környékén is bővítik a kerékpártárolási lehetőségeket: egy fedett tároló a Piac téri McDonald's parkolója mellé, egy pedig a Panorama Offices elé kerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában