Tanulságos volt

2023.11.19. 11:00

Katonák, orvosok bukkantak fel a dunaújvárosi Széchenyi iskolában

Pályaorientációs napot szerveztek november közepén a hetvenedik tanévét ünneplő Széchenyi István Gimnáziumban.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Az iskola Fb-oldala

Erről a Szent Pantaleon kórház is beszámolt honlapján. Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató, Németh Zoltán osztályvezető főorvos,  Kelemen Gréta orvos, Gerendai Enikő szülésznő, Huszta-Orbán Adrienn gyógytornász, Nagy-Pintér Liza egészségügyi tervező és Sajcz Ágnes oktatási koordinátor vett részt ezen a fontos napon. Nem csupán a közös munkahely, hanem a közös alma mater is összeköti a neveket, hiszen a névsor minden tagja Széchenyis volt, ott döntötték el, merre viszik, fonják tovább sorsuk fonalát.

"Személyes élményeiket megosztva tették színesebbé az egyébként is nagyon érdekes és fontos rendezvényt, segítve a tanulók megfelelő pályaválasztását. A rendezvény teljes időtartamában ötletes demonstrációs eszközökkel ismerkedhettek meg az érdeklődő diákok a kórház standjánál." - írták beszámolójukban. 

Azt pedig már az iskola közösségi oldalán, illetve társlapunk beszámolójában olvastuk, hogy nem csupán az orvosi, egészségügyi pálya iránt érdeklődőket várták a rendezvény keretében. Tíz egyetem, az iparkamara, a honvédség, mentálhigiénés szakemberek vettek részt a pályaorientációs napon.  Egykori tanítványok, pszichológus, közgazdász, jogász és mérnök is bemutatta saját hivatását a jelenlévőknek. A Maker’sLab bemutatója a mesterséges intelligenciáról szólt, de a honvédség képviselői által tartott fegyverbemutatóra is sokan érkeztek (képünkön). 

Bemutatkoztak a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem különböző karai. A gimnazisták előadásokat hallhattak a Budapesti Gazdasági Egyetemről, a Közszolgálati Egyetemről, az Állatorvostudományi Egyetemről, a győri Széchenyi István Egyetemről és a Szegedi Tudományegyetemről. Élménybeszámolót tartottak még az iskola volt tanulói az ELTÉ-ről, és a Budapesti Corvinus Egyetemről. A DUE és a kecskeméti Neumann János Egyetem pedig standon mutatkoztak be - írta a duol.hu. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában