Egyszeri juttatás az időseknek és a kisgyermekes családoknak

2023.11.20. 13:00

Karácsonyi támogatással segít Sárszentágota önkormányzata

Az ünnepek közeledtével idén is egyszeri anyagi támogatással segíti a helyi időseket és a három év alatti kisgyermeket nevelő családokat Sárszentágota önkormányzata.

Héjj Vivien

Fotó: Shutterstock

Az előző évhez hasonlóan karácsony közeledtével idén is agyagi segítséget nyújt a helyieknek a sárszentágotai önkormányzat.

Az idősebb korosztály tagjai közül karácsonyi támogatásra az a háztartás jogosult, amelyben legalább egy kérelmező a rá irányuló nyugdíjkorhatárt betöltötte. A beadott kérelemhez csatolni kell a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága által kiállított, 2023 januárjától megállapított ellátásra szóló igazolást. A támogatás feltétele, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem ne haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét – 285 000 forint –, egyedülálló kérelmező esetén a tizenötszörösét – 427 500 forint.

Karácsonyi támogatást igényelhetnek továbbá a 0-3 éves korú gyermeket nevelő, sárszentágotai lakcímmel rendelkező családok, akiknek saját, nevelt vagy örökbefogadott gyermeke a kérelem benyújtásának évében legfeljebb a 3. életévét töltötte be és óvodai nevelésben még nem részesült. Azon családok jelentkezhetnek, akiknek gyermeke a kérelem beadása előtti fél évben Sárszentágotán állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezett. A kérelemhez csatolni kell a 2023 októberében kézhez kapott jövedelmekről készült igazolásokat – bérjegyzék, munkáltató igazolás, bankszámla kivonat.

A támogatási kérelmeket az Alapi Közös Önkormányzati Hivatal Sárszentágotai Kirendeltségén lehet benyújtani november 30-ig Siák Gáborné szociális-igazgatási ügyintézőnél az alábbi ügyfélfogadási rend szerint: hétfőn 8-12, szerdán 8-12 és 13-16, valamint pénteken 8-12 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában