Kreatív délután

2023.11.28. 19:00

Ismét jön az Animóka! – filmkészítés családilag

Ingyenes kreatív családi délutánt szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Öreghegyi Közösségi Házban december 9-én, szombaton.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

Immáron több éves hagyományként a megyeszékhelyen idén decemberben is megrendezi az SZKKK az Animóka című kreatív családi foglalkozást, melynek beszédes címéből következtethető, hogy a fókuszban az animáció áll. Az idei Animóka témáját a házimanók és a szobaszörnyek adják, így a gyerekek ebben a témában alkotnak a következő programokban: meseszövés, festés, rajzolás és filmforgatás. Utóbbi során a résztvevők olyan filmes praktikákat tanulhatnak, amelyekkel sikeresen készíthetnek animációs filmeket.

Mint az SZKKK bővebben is tájékoztat a házimanókat, a szobaszörnyeket, a helyszínt és a film történetét a résztvevők közösen találják ki drámapedagógus segítségével, ezt követően pedig együtt készítik el a mozgatható papírfigurákat és a film háttereit, majd mindezt életre keltik. Debreczeni Katalin képzőművész, az Animono szakkör vezetőjének irányításával leforgatják az animációs filmet, ami az SZKKK online felületein is látható lesz. 

Ugyan az Animono Műhely foglalkozására minden hely elkelt, de a Kuflik zenei és zörej-műhely foglalkozására még lehet jelentkezni. Sőt, ők is épp úgy a program részesei, mint a filmkészítők, hiszen a papírfigurák és a díszlet mellett szükség van olyanokra is, akik a hangot biztosítják. A foglalkozáson a népszerű „Egy kupac kufli” filmek zeneszerzője és hangdizájnere, Alpár Balázs és zenésztársai segítségével lehet kipróbálni a hangeffektezést és közös zenélést. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában