Kezdeményezés

2023.11.29. 16:36

Immáron 18. alkalommal szervezik meg az adventi jótékonysági estet Székesfehérváron

Ahogy arra két héttel ezelőtt már felhívtuk olvasóink figyelmét, december 1-jén, e hét pénteken adventi jótékonysági estet tartanak a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

A cél pedig nem is lehetne nemesebb, hiszen az itt befolyt összegből a Kárpátaljai Református Egyházkerület „Mandulafa” Idősek Otthonát és a Munkácsi Szent Erzsébet Karitászt támogatják. Mint írtuk, a megyeszékhely számos művésze, intézménye és szervezete, köztük a Fejér Megyei Hírlap is beállt a kezdeményezés mögé. 

Sőt lapunk főszerkesztője, Nagy Zoltán Péter a város intézményeivel, valamint a Hit, Remény, Szeretet Alapítvány, a Moldvai Magyarságért Székesfehérvári Egyesület és a LogSol Kft.-vel együttműködve vállalta, hogy Nyisztor Ilona Európai polgári díjas, Magyar Művészetért díjas népdalénekesnőt, valamint a csángó asszonyokat Székesfehérvárra hozza a jótékonysági eseményre. 

Mint korábban is írtuk, Nagy Zoltán Péter néhány nappal ezelőtt indult útnak, hogy a Székesfehérvári Városgondnokság által biztosított autóval eljuttassa a pusztinai csángó gyerekeknek a Fehérváron, Fejérben összegyűjtött ajándékokat. Visszafelé pedig vele utaznak az esten részt vevő csángó asszonyok és Nyisztor Ilona is. Ami pedig a Hit, Remény, Szeretet Alapítványt, a Moldvai Magyarságért Székesfehérvári Egyesületet és a LogSol Kft.-t illeti, ők az út költségét vállalták magukra. 

Támogatói jegyek még kaphatók és a következő helyeken érhetők el: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, Belvárosi Református Lelkészi Hivatal, Talentum Református Általános Iskola, Ciszterci Szent István Gimnázium, Olajfa Református Óvoda, Líra Vajda János Könyvesbolt, Prekrit Judit (06-20-981-2749).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában