A szakember közel 30 éve dolgozik a szociális szférában

2023.11.13. 18:05

Idén Vágóné Nehrebeczky Mariann vehette át a Pro Caritate Albae Regiae díjat (galéria)

A város hagyományaihoz híven az idei évben is átadta a Pro Caritate Albae Regiae díjat a Szociális Munka Napja alkalmából szervezett ünnepségen az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Mint az a hétfő délután tartott ünnepélyes átadón is elhangzott Pro Caritate Albae Regiae díj adományozható annak a személynek, aki kiemelkedő tevékenységet végez a szociális szférában, legyen az gyermekvédelem, gyermekjólét vagy a hátrányos helyzetű csoportok területén végzett munka. Az idei évben Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése úgy döntött, hogy ezt az elismerést Vágóné Nehrebeczky Mariann, az Alba Bástya Család-és Gyermekjóléti Központ munkatársa érdemelte ki, aki áldozatos munkájával segítette a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat és mindent megtett életminőségük javítása érdekében. 

A méltatásból továbbá megtudtuk, hogy a díjazott 1996 óta dolgozik közalkalmazottként, negyed évszázada a szociális gyermekjóléti, gyermekvédelmi szektorban és közel 20 éve az Alba Bástya Központ, illetve annak jogelődjének szakmai csapatát erősíti. 

Vágóné Nehrebeczky Mariann mindig – mondták – elkötelezett volt a segítő munka iránt. Először családgondozóként, majd adósságkezelési tanácsadóként, jelenleg pedig jelzőrendszeri felelősként segíti és támogatja a székesfehérvári rászoruló családokat, gyermekeket.

A díjat Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András és alpolgármestere, Mészáros Attila adta át. 

A városvezető az ünnepségen tartott köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy úgy gondolja, a szociális szférában dolgozni ’szürke’ esztendőben sem könnyű feladat, pláne nem az elmúlt időszakban, amikor mindenkinek kijutott a nehézségekből. Így a díjazáson túl annak is örül, hogy a város szociális dolgozói megkapják az egyszeri, 100 ezer forintos cafeteria juttatást, amelyről még korábban döntött a Közgyűlés. 

Vágóné Nehrebeczky Mariann mellett Polgármesteri Emléklappal köszönték meg Tóthné Szabó Krisztina munkáját is, aki Székesfehérvár szociális igazgatásában, a szociális szolgáltatási rendszer fejlesztésében végezett kiemelkedő munkát. A szakembernek még az október 4-én tartott konferencián szerették volna átadni az elismerést, de akkor nem tudott részt venni a programon, így az emléklapot a mostani alkalommal vehette át.

Az ünnepségen ezentúl a Befogadlak Baptista Gyermekotthon lakói is részt vettek, akik egy-egy szavalással színesítették az eseményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában