Idén is csatlakoztak a Movember-mozgalomhoz

2023.11.15. 17:30

Figyelemfelkeltő futás a Bugátban (Videóval!)

A rendezvény fővédnöke, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok szavára rajtolt el mintegy százötven fiatal szerda délelőtt Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Technikumában, hogy a Movember mozgalomhoz csatlakozva futással hívják fel a figyelmet a férfiak egészségmegőrzésére.

Kecskés Zoltán

A rajt pillanatai. Mintegy 150 diák vett részt a Movember futáson.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

A fiatalok bajusz helyett kék szalagot viselve teljesítették a körülbelül 1600 méteres kört az intézmény körül., ami már – mint megtudtuk – a harmadik ilyen alkalom volt. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szalai József testnevelő tanár és az esemény főszervezője kérdésünkre elmondta, hogy szerencsére a Székesfehérvári Szakképzési Centrum diákjai a korábbi években is fogékonyak voltak a hasonló kezdeményezésekre. Egy hónappal ezelőtt például a mellrákszűrések fontosságára hívták fel a figyelmet közösen a rózsaszín hónap keretében, most pedig a Movember futással a prosztatarák megelőzésére. 

A már hagyományossá vált futóverseny villámgyorsan lezajlott. A legjobbaknak mindösszesen néhány percre volt szükségük, hogy teljesítsék a távot, jutalmul pedig a  Hydro által felajánlott ajándékcsomagokkal gazdagodhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában