Juharliget a Palotavárosban

2023.11.23. 18:00

Faültetéssel ünnepelte születésnapját a Howmet-Köfém Kft.

Újabb facsemetékkel gazdagodott a palotavárosi tavak szomszédsága, ugyanis a fennállásának hetvenötödik születésnapját ünneplő Howmet-Köfém Kft. a társadalmi felelősségvállalás jegyében faültetéssel ünnepelt.

Héjj Vivien

A vállalat közel száz munkatársa csatlakozott a kezdeményezéshez

Fotó: Simon Erika

Különleges kezdeményezéssel ünnepelte fennállásának hetvenötödik évfordulóját a Fehérváron is jelenlévő cégcsoport: a vállalat munkatársai egy kisebb juharfa ligetet alakítottak ki a Palotavárosban, megelevenítve azt a több évtizedes csapatmunkát, amely a vállalat fejlődésének alapja volt.

– Hetvenöt évvel ezelőtt Ohio államban – a világon először – kollégáink egy innovatív technológiát megalkotva létrehoztak egy kovácsolt alumíniumból készült teherautó kereket – ilyen korábban nem létezett. Azóta ez a termék a világon a legkeresettebbé vált az alumíniumkerekek közül. Ennek évfordulóját ünnepeljük idén. Hogy az utókornak is hagyjunk emléket, úgy döntöttünk, hogy itt, Székesfehérváron hetvenöt darab juharfát ültetünk el kollégáink segítségével – mondta a kezdeményezésről Katus István, a Howmet Wheel Systems alelnöke, aki kiemelte, a faültetés alapötlete a cég munkavállalóinak kezdeményezése nyomán valósulhatott meg.

Az ültetésbe bekapcsolódott Cser-Palkovics András polgármester, Viza Attila önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok
Fotó: Simon Erika

Az ültetés előtti pillanatokban Cser-Palkovics András polgármester méltatta az ötletet és a megvalósítást, majd elmondta: a hetvenötből hetvennégy fa a Palotavárosi tavak északi részére – az István Király Általános Iskola mögötti területre –, egy pedig Howmet-Köfém Kft. székesfehérvári telephelyére kerül.

A munkálatok elvégzésben a városgondnokság szakemberei nyújtottak szakszerű segítséget. Bozai István városgondok úgy fogalmazott, városüzemeltetőként mindig nagy ünnep a faültetés. Mint mondta, előzetes elemzések szerint Palotaváros hőfoka akár 2-3 fokkal is csökkenhet attól a hűvös szellőtől, amit a telepített erdőknek köszönhetően a városrész kaphat az elkövetkező években. Hozzátette, az idei évben több mint hétszáz fát ültettek el Székesfehérváron a városgondnokság munkatársai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában