Projektátadás

2023.11.06. 17:30

Energetikai szempontból megújult a fehérvári Táncsics-iskola

Közel 300 millió forintot fordítottak a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola energetikai korszerűsítésére, amelyet hivatalosan hétfő délelőtt adtak át az intézmény aulájában.

Borsányi Bea

Az iskola homlokzatára is ráfért a felújítás

Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

Mire Nagyné Rehák Lilla, intézményvezetői feladatot ellátó igazgatóhelyettes sorra került az esemény felszólalóinak sorában, éppen kicsengettek. Egymás után nyíltak ki a tantermek ajtajai és a folyosókat pillanatok alatt betöltötte a gyerekzsivaj. Fehérvár legnagyobb városrészének iskolájába jelenleg 420 diák tanul. Őket és a jövőben ide járó tanulókat is szebb és energetikailag korszerűbb, hatékonyabb épületben oktathatják innentől kezdve. 

A munkák során megtörtént a homlokzat hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet hő-, és vízszigetelése, napelemes rendszert építettek ki, a radiátorokra pedig thermosztatikus szelepek kerültek. Ahogy azt Cser-Palkovics András, polgármester a helyszínen hangsúlyozta, fontos fejlesztésekre került sor, hiszen az épület a megépítése óta nem esett át átfogó korszerűsítésen, az évtizedek alatt csak a szükséges mértékű felújítások és karbantartások történtek meg. Azt is kiemelte, lesz a felújításnak folytatása, hiszen vannak még további feladatok az épülettel kapcsolatban. Ehhez a fenntartó Székesfehérvári Tankerületi Központtal közösen keresik az elérhető forrásokat. 

Mészáros Attila, Török Szabolcs, Cser-Palkovics András és Nagyné Rehák Lilla
Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

Mészáros Attila, alpolgármester elmondta, az energetikai korszerűsítést megelőzően az intézményben – szintén egy városi programnak köszönhetően – már felújították a vizesblokkokat. Hozzátette, a Táncsicsban is abból a mintegy 1,5 milliárd forintos pályázati támogatásból valósulhatott meg az energetikai korszerűsítés, amelyet a város a Területi Operatív Programban nyert el és amelyből összesen 18 városi oktatási-, és nevelési intézmény energetikai felújítását végezhetik el. Ez három komplex – ezek egyike a Táncsics – és tizenöt részleges felújítást jelent. Az intézmények egy részében már befejeződött a felújítás, míg máshol még csak ezután kezdődnek a munkák. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában